BASRI DOGAN | TR724 AMSTERDAM

De heer Gergerlioğlu probeert altijd samen met zijn tegenhangers en vertegenwoordigers van NGO’s de aandacht te vestigen op de schendingen van de mensenrechten in Turkije

Wij vragen uw steun voor de heer Ömer Faruk Gergerlioğlu, lid van het Turkse parlement (lid van de Turks-Koerdische HDP) en verdediger van de mensenrechten. Hij is ook lid van de parlementaire commissie voor mensenrechten en arts van beroep.

De heer Gergerlioğlu probeert altijd samen met zijn tegenhangers en vertegenwoordigers van NGO’s de aandacht te vestigen op de schendingen van de mensenrechten in Turkije. Hij benut alle mogelijkheden om mensenrechtenschendingen zoals ontvoering, foltering en onmenselijke behandeling op de agenda te krijgen. In de meeste gevallen is hij de enige stem van de slachtoffers die in plenaire zittingen in het Turkse parlement wordt gehoord. Om deze reden, het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken en de ambtenaren van de regerende AKP, is de heer Gergerlioglu altijd het doelwit om te worden geschaad. De zwijgers en de media die onder controle van de regering en de rechterlijke macht staan, proberen hem het zwijgen op te leggen. Mochten deze daarin slagen, dan zou dat een onherstelbaar verlies betekenen voor de slachtoffers en de mensenrechtenactivisten. Niemand zou de grieven en tragedies in het Turkse parlement meer op de agenda zetten.

De situatie in Turkije met betrekking tot de schendingen van de mensenrechten is voor iedereen opzettelijk zeer slecht. De preventieve mechanismen ter bescherming van de essentiële mensenrechten en vrijheden zijn de laatste jaren ondermijnd.

Kaynak

What's your reaction?
0Cool0Upset0Love0Lol

Add Comment

to top